Guldbaggegalan 2018

Bilder och intervjuer före och efter Guldbaggegalan 2018.

En chilensk clowngrupp träffar en grupp svenska skolbarn. Clownerna och barnen leker, klär ut sig och gör en egen karneval, men känner hela tiden ett smygande hot från något osynligt. Tillsammans drömmer de om en värld utan krig, våld och kommersiell exploatering av barn

Ett besök hos några svenskamerikanska jordbruksfamiljer.

Ett resereportage från den amerikanska mellanvästern med bilder från bl. a. New York, Chicago och Rockford.

Ett besök på skolskeppet ’Kryssaren’. Hemma hos målaren Frithiof Berglund i Mölndal. Briggen ’Gärda’ från Gävle. Ångfartyget ’Fenja’ sjösätts vid Finnboda varv. Invalidveckan i Stockholm. Stapelavlöpning vid Kållandsö i Vänern. En lektion i jiu-jitsu hos Weimarks.

Det här är historien om fyra kvinnor som lever med hiv och är aktiva i arbetet mot hiv och aids i Indonesien, Bolivia, Kenya och Sverige. De berättar om sina liv och deras arbete med hälsoutbildning, politisk påverkan och stöd till kvinnor och barn. Alla dessa kvinnor har valt att vara öppna med sin hivstatus. Frika Chia Iskandar är en stark röst för kvinnor som lever med hiv i Indonesien, Grazia Violeta Ross informerar om hiv och aids och stigma via lokala radio- och tv-kanaler i Bolivia. Skytt Mukeli Nzambu arbetar med kvinnor och barn i slumområdet Kambio i Nairobi, Kenya och Toni Roos är en ung svensk konstnär och aidsaktivist.

”AIDS – Föreställningar om en verklighet” är den första Face of Aids-dokumentären från 1986. I filmen talar experter och personer som lever med hiv om stigma och säkert sex. Huvudbudskapet är att hiv och aids är en världsomspännande fråga som berör alla oavsett deras sexuella läggning.

Utspelas i England. Pojkar tränas i fotboll (bilderna från 1947).

Illusionisten Hector El Neco framför några trollkonster. Sponsrat av Trelleborgs Gummifabrik.

Studioinseplning av Tobis och hans gauchos som spelar sydamerikansk dansmusik.